Internacional 01/11/2011

Obama convoca una nova cimera amb la UE el proper dia 28

Hi assistiran el president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, i l'alta representant d'Exteriors, Catherine Ashton. L'objectiu és aportar idees per aconseguir més estabilitat econòmica

Efe
1 min

WashingtonEls Estats Units i la Unió Europea (UE) celebraran una nova cimera amb els seus líders principals. El president nord-americà, Barack Obama, ha convocat pel proper 28 de novembre una nova reunió amb els màxims responsables de la UE: el president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, i la titular d'Exteriors, Catherine Ashton.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La cimera tindrà lloc tan sols tres setmanes després de la del G-20, que està prevista per aquests dijous i divendres a la ciutat francesa de Canes. En aquesta trobada dels dies 3 i 4 s'espera que els Estats Units i la UE aportin idees per millorar l'estabilitat econòmica, després de l'acord de la setmana passada per solucionar la crisi del deute de la zona euro.

En la reunió del 28 de novembre l'economia mundial serà un dels temes principals, i segons la Casa Blanca, els quatre dirigents que es trobaran a la cimera analitzaran els esforços mutus per a "enfortir els llaços econòmics i el creixement".

El comunicat de la Casa Blanca informa que en la cimera entre Obama i els tres líders europeus es parlarà del "treball conjunt" entre els Estats Units i la UE per "donar suport a la democràcia i a la prosperitat als voltants d'Europa, l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica".

D'altra banda, també debatran sobre la seva "coordinació contínua a l'Iran" i el seu "compromís amb una aplicació major de les lleis internacionals i cooperació antiterrorista".

stats