Marroc
Internacional 20/02/2011

"Primer va ser Tunísia, després Egipte i ara arriba el Marroc", ha estat la consigna avui a Rabat

Milers de persones han sortit avui al carrer a les principals ciutats del Marroc per reclamar al rei Mohamed reformes democràtiques, que dissolgui el Parlament i que lluiti decidament contra la corrupció

Cristian Segura
1 min
Manifestants en la protesta de Rabat / PERE TORDERA

Enviat Especial a RabatMilers de persones, 5.000 segons la policia i fins a 20.000 segons els organitzadors, s'han manifestat a Rabat per exigir reformes democràtiques al rei Mohamed VI. El moviment 20 de febrer pel canvi, que ha convocat la protesta per internet, reclama també la dissolució del Parlament i l'eradicació de la corrupció als òrgans de poder.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A la manifestació, s'hi ha vist gent de tota mena i de totes les classes socials. Organitzacions ben diferents, de polítiques a ecologistes, s'han afegit a la convocatòria que ha tingut també seguiment a altres cituats marroquines com ara Casablanca o Tànger.

Al Marroc, que no és a les travesses dels països del món àrab on hi pot haver una revolta com les de Tunísia o Egipte, les forces de seguretat no hi han desplegat cap operatiu especial per reprimir la protesta que s'ha desenvolupat pacíficament i sense cap incident.

Els convocants diuen que tornaran al carrer i mantindran les mobilitzacions fins a aconseguir els seus objectius.

stats