WIKILEAKS
Internacional 02/02/2011

Un diputat socialista noruec proposa Wikileaks per al premi Nobel de la pau d'aquest any

El parlamentari d'esquerres Snorre Valen explica en el seu blog personal que valora el paper de l'organització en la transparència al món i en la revolta popular a Tunísia

Agències
1 min
Julian Assange, fundador i cap de Wikileaks, celebra la seva posada en llibertat a Londres

Oslo/Londres p { margin-bottom: 0.21cm; } Un diputat noruec ha proposat l'organització Wikileaks per al premi Nobel de la pau d'aquest any. La candidatura al guardó l'ha proposada el parlamentari socialista Snorre Valen a través del seu blog personal. Valen considera que el grup especialitzat en la publicació d'informacions confidencials ha estat una aposta per la transparència al món. També ha remarcat el paper de l'organització en la revolta popular a Tunísia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, nombrosos experts del Nobel han considerat probable la candidatura de Wikileaks i Julian Assange al guardó de la pau. Tot i això, argumenten que no necessàriament ha de ser entre els favorits. El termini per enviar les candidatures a premi Nobel de la pau es va acabar ahir. Milers de personalitats de tot el món, com ara parlamentaris i ministres, membres d'institucions internacionals o professorat universitari, tenen dret a proposar-ne.

Precisament el fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha trencat la relació amb el diari britànic The Guardian a l'hora de fer públics els documents diplomàtics secrets. Arran de la publicació de dades biogràfiques d'Assange, l'australià ha decidit difondre aquestes informacions a través del rotatiu britànic The Daily TelegraphThe Daily Telegraph. The Guardian va publicar detalls sobre els dos casos de presumpte assetjament sexual quan Assange va ser detingut al Regne Unit. I dilluns, aquest mateix diari va anunciar la publicació d'un llibre que revela com el fundador de Wikileaks va dir que els informants nord-americans “mereixien que els matessin” o com una vegada es va disfressar de dona a Anglaterra per por que el perseguís la CIA.

stats