EGIPTE
Internacional 10/10/2011

Segon dia d'enfrontaments entre coptes i l'Exèrcit egipci al Caire

El govern apel·la a la calma i promet una investigació ràpida sobre la mort de 24 cristians la nit de diumenge. La Junta militar, però, diu que continuarà al poder "tot i els intents de destruir l'Estat"

Efe
1 min
Funeral per les víctimes de diumenge. AFP

El CaireUns 3.000 civils s'han enfrontat el migdia d'aquest dilluns a les forces de l'orde a l'exterior de l'Hospital Copte del Cairem, segons han informat fonts de seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els manifestants han incendiat diversos vehicles de la policia dues hores abans que comencés el funeral per les víctimes de diumenge a la catedral d'Abbasiya.

La Junta militar ha ordenat un ampli desplegament a la zona després que ahir ja morissin 24 coptes a mans de l'exèrcit en durs enfrontaments. El govern de transició ha volgut apel·lar a la calma i ha promès una investigació ràpida sobre les morts. Tot i això, ha mostrat contundència i diu que continuarà al poder "tot i els intents de destruir l'Estat".

Les reaccions

El moviment islàmic dels Germans Musulmans ha dit aquest dilluns que "no és el moment adequat" perquè la comunitat cristina d'Egipte faci les seves "reivindicacions legítimes", després dels greus enfrontaments de diumenge.

D'altra banda, el director de les Obres Missioneres Pontifícies d'Egipte, Nabil Faayez Antoun, ha assegurat que la manifestació dels cristians era pacífica i que va ser reprimida violentament pels militars.

stats