Internacional 17/06/2013

Apple diu que Washington li va demanar les dades privades de 5.000 clients

Les sol·licituds s'han fet durant els darrers sis mesos i han afectat fins a 10.000 aparells. La companyia assegura que la majoria de peticions han estat per robatori o per localitzar nens o avis desapareguts

Reuters
1 min

Apple ha rebut durant els últims sis mesos entre 4.000 i 5.000 sol·licituds per accedir a les dades dels seus clients per part tant de les autoritats federals com estatals i locals dels Estats Units. La companyia ho ha anunciat aquesta matinada de dilluns després que Facebook i Microsoft també comuniquessin quantes dades els havia sol·licitat Washington arran de l'escàndol d'espionatge difós per Edward Snowden al diari 'The Guardian'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Hem demanat al govern dels EUA el permís per informar del nombre de sol·licituds que reben en relació amb la seguretat nacional i la manera com les gestionem. Hem estat autoritzats a compartir algunes dades", ha dit Apple en un comunicat a la seva web.

Segons la companyia, les sol·licituds van ser de l'1 de desembre del 2012 al maig del 2013. Les autoritats especificaven fins a 10.000 comptes o aparells.

Apple assegura, però, que la majoria de peticions eren per investigacions policials per robatori o altres classes de crims, com també la recerca de nens desapareguts, la localització d'un pacient amb Alzheimer o la prevenció d'un suïcidi.

"Apple sempre ha tingut com a prioritat protegir les dades privades del nostres clients en primer lloc", assegura el comunicat. La companyia també ha dit que les converses amb iMessage o Facebook estan "protegides per una encriptació, perquè qui les envia o les rep no les pugui veure ni llegir. Apple no pot desencriptar aquesta informació".

stats