ESTATS UNITS
Internacional 09/01/2011

La policia investiga si el presumpte autor del tiroteig amb sis morts a Arizona va actuar amb un còmplice

La congressista Gabrielle Giffords, ferida de gravetat en l'atac, havia denunciat amenaces i actes vandàlics a la seva oficina per la retòrica de dirigents republicans

Reuters
1 min
El possible còmplice de l'autor de la matança de Tucson, retratat per les càmeres de seguretat del supermercat. Foto: EFE

Tucson p { margin-bottom: 0.21cm; } Mentre la congressista nord-americana Gabrielle Giffords continua en estat crític després del tiroteig en un míting a Tucson, a Arizona, la policia del comtat on ha succeït la tragèdia investiga si el presumpte autor de l'atac, un jove de 22 anys, va actuar amb més persones. L'oficina del xèrif assegura que les autoritats encara miren de trobar un altre home “possiblement associat amb el sospitós” que ha estat filmat amb una càmera de vídeo a prop de l'escenari del tiroteig. Aquesta altra persona la busquen per interrogar-la.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El tiroteig, que ha deixat sis persones mortes, entre les quals un jutge federal i una nena de nou anys, ha sacsejat Washington. El Congrés ha ajornat la votació sobre la reforma sanitària prevista per finals de la setmana que ve i la policia del Capitoli, la seu de les dues cambres legislatives, ha advertit als congressistes que prenguin “precaucions raonables i prudents” per la seva seguretat.

Giffords, del Partit Demòcrata, ja havia advertit abans d'aquest tiroteig que havia rebut amenaces violentes arran de la retòrica política de dirigents republicans com Sarah Palin. La seva oficina també ha estat objecte d'actes vandàlics.

stats