ESTATS UNITS
Internacional 07/07/2011

Si vius a la Casa Blanca, tens dret a 2.099 caràcters contra 140

Barack Obama respon amb llargues argumentacions verbals als tuits que li adrecen ciutadans i rivals polítics en el que s'ha presentat com la primera tertúlia via Twitter. Intenta mobilitzar la seva base electoral amb aquesta posada en escena, retransmesa per web

Redacció
2 min
Obama, en el moment de respondre a la primera pregunta. AFP

BarcelonaEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha necessitat 3.111 caràcters per respondre a la pregunta que el president de la Cambra de Representants dels Estats Units, el republicà John A. Boehner, li havia fet amb tan sols 93: "After embarking on a record spending binge that’s left us deeper in debt, where are the jobs, where are the jobs?" (Després d'embarcar-se en una festa de despesa rècord que ens ha deixar un deute profund, on són els llocs de treball?).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Era el que la Casa Blanca havia presentat com la primera "tertúlia" via Twitter, però els que han utilitzat Twitter i la síntesi a què obliga han estat els que volien preguntar. El president ha pogut esplaiar-se responent verbalment en una intervenció que s'ha retransmès a través de la web Townhall. "Si hagués estat tuitejant, la seva resposta hauria ocupat una mica més de 22 missatges de Twitter", ha calculat al seu blog de The New York Times Michael D. Shear.

Seguint els seus càlculs, la resposta més llarga del president ha estat un comentari sobre la persona que ha proposta eliminar els programes de benestar social, que ha durat 3.991 caràcters, l'equivalent de 28 tuits. La mitjana ha arribat als 2.099 caràcters, l'extensió d'uns 15 tuits. I la resposta més curta, sobre la necessitat de l'energia alternativa, ha ocupat 1.117 caràcters, unes 8 piulades.

Decidit, com sempre, el president dels Estats Units ha entrat a l'ala est de la casa Blanca. La sala de premsa, però, aquesta vegada tenia un aspecte diferent. Dominava un faristol amb un portàtil. Barack Obama es disposava a deixar-se entrevistar per primera vegada per tots els ciutadans que havien enviat una pregunta de cop a màxim 140 caràcters per Twitter al hashtag #askObama.

Acompanyat del director i cofundador de Twitter, Jack Dorsey, Obama ha respost com ha volgut. L'esforç ha estat després de l'equip de comunicació de la Casa Blanca, per sintetitzar aquestes llargues respostes a 140 caràcters i introduir-les a Twitter.

La 'tertúlia' forma part de l'estratègia per aconseguir el vot jove en les pròximes eleccions de 2012. Només el 13% de nord-americans, però, utilitza Twitter.

stats