Iemen
Internacional 28/03/2011

Almenys 110 morts en una cadena d'explosions a una fàbrica d'armament al Iemen

El govern de Sàleh assegura que l'accident s'ha produït després que membres d'Al Qaida entressin a robar armament a la planta de munició de la ciutat de Jaar

Reuters
1 min
Cossos de les víctimes de l'explosió al costat de la fàbrica de bales

Jaar p { margin-bottom: 0.21cm; } Una sèrie d'explosions en una fàbrica de municions ha causat almenys 110 morts i uns 90 ferits al sud del Iemen, després que diverses persones entressin al magatzem per robar l'armament. El govern iemenita ha informat que sospiten que els lladres eren militants d'Al Qaida que han pres el control de la ciutat de Jaar, on hi ha la fàbrica de bales. Entre les víctimes hi ha opositors al règim i islamistes radicals. Les autoritats estan investigant què ha provocat l'explosió i la principal hipòtesi és que ha estat per una cigarreta.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El govern d'Ali Abdul·lah Sàleh, que s'enfronta a la pressió de milers de manifestants que clamen per la seva dimissió, tem que la regió del sud del Iemen caigui en mans d'Al Qaida, que ja controla la ciutat de Jaar tot i que l'exèrcit ha intentat impedir-ho. Des del govern han assegurat que “la fàbrica de bales està envoltada d'elements terroristes”.

stats