Publicitat
Publicitat

IRAQ

Final a nou mesos de paràlisi política

El parlament aprova el nou executiu amb 42 carteres liderat pel primer ministre Nuri al-Maliki

El nou gabinet integra la majoria de faccions de la cambra iraquiana. Interior, Defensa i Seguretat Nacional continuaran ocupats pels ministres del govern anterior

El parlament de l'Iraq ha aprovat una trentena dels 42 ministeris del nou govern i ha acabat així amb nou mesos de paràlisi política arran de les eleccions, que no van donar un guanyador clar. El primer ministre Nuri al-Maliki, encarregat de la formació del nou executiu, hi ha integrat membres de la majoria de faccions de l'arc parlamentari iraquià. Malgrat tot, Al-Maliki no ha decidit encara qui ha d'ocupar càrrecs força importants, com Interior, Defensa i Seguretat Nacional. De moment s'ha decidit mantenir els ministres actuals d'aquestes carteres.


Entre els membres designats del nou gabinet ministerial hi ha el fins ara ministre del Petroli, Hussein al-Xahristani, que ocuparà la vicepresidència d'Energia, el kurd Hoixiiar Zebari, que es manté la cartera d'Afers Estrangers, i el líder sunnita Rafie al-Esaui, que serà ministre de Finances. També formarà part del nou govern l'exprimer ministre Iiad Al·laui, el líder del partit més votat a les eleccions del març, que no va aconseguir formar govern.


Els inversors estrangers mantenen l'interès en la formació d'aquest govern, sobretot en el sector de l'energia. Precisament el nomenament d'Al-Xahristani com a vicepresident suposa un manteniment dels contractes fets fins ara amb empreses petrolieres per explotar jaciments.

Etiquetes

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT