Publicitat
Publicitat

Egipte

L'oposició denuncia manipulació i abandona la cursa electoral pendent de la segona volta

Els partits opositors al president Mubàrak rebutgen els escons guanyats en les eleccions de diumenge perquè consideren que van ser falsejades i es retiren del segon torn

El partit liberal Wafd i el principal grup opositor al govern de Hosni Mubàrak, els Germans Musulmans, han declarat que abandonen la cursa parlamentària abans que s'acabi el 5 de desembre, perquè és un frau. Els dos partits, que van perdre durament als comicis de diumenge, afirmen que va haver-hi manipulació, coacció i d'altres trampes.


“És el moment, allò va ser més que horrible i un frau a gran escala mai vist en d'altres comicis, Mubàrak ha donat a l'oposició el millor regal que podia donar-li”, diu el membre de l'oposició Hassan Nafaa, que afegeix que espera que la situació conduirà els grups opositors a unir-se i demanar un canvi polític.


Els analistes diuen que el govern vol apartar els islamistes i d'altres veus crítiques abans de les eleccions presidencials de 2011. El Wafd controlava 12 seients al parlament i diumenge en va aconseguir 2 a la primera volta. Els Germans Musulmans tenien 88 escons, una 5a part, i el dia 28 en van aconseguir només 26.

Etiquetes

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT