Iemen
Internacional 21/05/2012

Almenys 96 morts en un atac suïcida d'Al-Qaida contra l'exèrcit del Iemen

Al-Qaida ha reivindicat l'atac suïcida contra l'exèrcit iemenita que ha matat almenys 96 persones a Sanà, en plena escalada de tensió entre les forces de seguretat i el grup terrorista

Efe
1 min
Policies forenses iemenites agafen mostres al lloc on s'ha perpetrat l'atemptat suïcida a Sanà. / YAHYA ARHAB / EFE

SanàCom a mínim 96 persones han mort aquest dilluns en un atemptat suïcida contra un grup d'efectius de les forces de seguretat central del Iemen que preparaven una desfilada a la plaça de Sabein, al sud de Sanà, segons fonts policials iemenites. L'organització terrorista Al-Qaida ha reivindicat l'autoria de l'atemptat, segons la cadena Al-Jazira.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministre de Defensa, Mohammed Naser Ahmad, i el cap de l'estat major, Ali al Ashual, que es trobaven a la plaça en el moment de l'explosió, han sortit il·lesos de l'atac, segons ha informat el ministeri de Defensa en un comunicat.

Diversos membres de les forces de l'ordre que han presenciat l'atac han explicat que un suïcida, disfressat de policia, ha fet esclatar un cinturó d'explosius adossat al seu cos enmig d'un grup d'efectius de la seguretat central, després que s'acabessin els assajos d'una desfilada. A la zona encara hi queden restes humanes escampades pel terra i la policia ha tancat els accessos.

Està previst que dimarts es dugui a terme a la plaça de Sabein un acte per celebrar el vint-i-dosè aniversari de la unificació del Iemen, al qual s'espera que assisteixin el president del país, Abd Rabbuh Mansur al-Hadi, i altres alts càrrecs. L'indret està a prop del palau presidencial i del barri acomodat d'Al Sefarat.

L'atemptat coincideix amb el desenvolupament d'una gran ofensiva militar al sud del país, iniciada el passat dia 12, contra els feus de l'organització terrorista Al-Qaida a la província d'Abian. L'última setmana, desenes de persones, entre militars i suposats combatents, han perdut la vida en els combats.

stats