tecnologia
Mèdia 26/04/2011

Steve Jobs desmenteix que Apple registri la ubicació dels usuaris

El director executiu de la companyia ha negat les acusacions que afectaven els dispositius iPhone i iPad i ha afegit que el sistema Android de Google sí que enregistra les dades dels usuaris

Redacció
1 min
Steve Jobs, fundador i CEO d'Apple

BarcelonaDesprés que uns investigadors nord-americans fessin públic la setmana passada que l'iPhone i l'iPad guarden tots els moviments i els llocs per on passa l'aparell, la companyia de la poma no ha parat de rebre crítiques i, fins i tot, ha rebut la denúncia de dos usuaris nord-americans.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Fins al moment, Apple s'havia mantingut en silenci però, finalment, Steve Jobs s'ha encarregat de desmentir la informació. A través d'un correu electrònic enviat a un lector de MacRumors, el director executiu d'Apple ha dit que “la informació que està circulant és falsa” i ha afegit que els dispositius amb sistema operatiu Android "sí que rastregen" els moviments dels usuaris.

D'aquesta manera, Jobs ha donat per tancada la polèmica sobre el rastreig d'informació dels dispositius d'Apple però, amb les seves acusacions a Android, n'ha obert una de nova.

Segons publica The Guardian, si bé és cert que els telèfons Android recopilen informació anònima sobre la ubicació dels usuaris, Google ha insistit que "la funcionalitat és opcional".

Apple també ha confirmat en un congrés als EUA que l'iPhone i l'iPad guarden les dades de localització dels usuaris quan aquests ho permeten, premissa que es troba específicament detallada en el document de llicència prolongada de la botiga iTunes Store. El document dóna a la companyia el dret d'accedir a les dades recollides per a la ubicació de l'usuari. De totes maneres, l'empresa insisteix que les dades són anònimes i s'enregistren sense relacionar-les amb les dades personals de l'usuari, adreça física o telèfon.

stats