Internacional 06/04/2013

L'expresident sud-africà Nelson Mandela rep l'alta hospitalària

L'exmandatari africà, de 94 anys, rebrà assistència especialitzada al seu domicili

Efe
2 min
Última aparició pública de Nelson Mandela durant el Mundial de Futbol de 2010 MICHAEL KOOREN / REUTERS

Nairobi @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } L'expresident de Sud-àfrica, Nelson Mandela, ha rebut l'alta mèdica després d'haver estat hospitalitzat deu dies a causa de la recaiguda d'una pneumònia que ja ha patit en diverses ocasions, segons ha informat la Presidència sud-africana mitjançant un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Nelson Mandela ha estat donat d'alta avui, 6 d'abril, després que el seu estat general hagi millorat de forma constant i gradual", explica el un comunicat. També apunta que "l'exmandatari rebrà ara assistència especialitzada a la seva residència".

A la nota, l'actual president de sud-africà, Jacob Zuma, dóna les gràcies a “l'equip mèdic i el personal de l'hospital per haver tingut cura de Mandela de manera tan eficient". Zuma també va donar “les gràcies a tots els sud-africans i als amics de la república africana i de tot el món pel suport rebut", afegeix el text.

L'alta de Mandela, de 94 anys, es produeix dos dies després que la seva dona, Graça Machel, assegurés als mitjans locals que el premi Nobel de la Pau es trobava "cada vegada millor".

Símbol de la lluita contra l'apartheid

Nelson Mandela va lluitar durant 67 anys contra el règim racista de l'apartheid, imposat per la minoria blanca de Sud-àfrica fins el 1994.

Després de passar 27 anys a la presó, Mandela va ser guardonat amb el premi Nobel de la Pau el 1993 i es va convertir, un any després, en el primer president negre de la història de Sud-àfrica.

El passat desembre va ser operat de càlculs a la vesícula i tractat de complicacions respiratòries, durant una estada de més de dues setmanes a l'hospital. L'exmandatari ja va ser ingressat el passat 9 de març per ser sotmès a proves mèdiques rutinàries amb un resultat satisfactori.

Mandela viu entre Johannesburg i Qunu, la localitat oriental on va passar la seva infantesa, sota permanent vigilància mèdica.

La seva última aparició pública es remunta a la cerimònia de cloenda del Mundial de Futbol de 2010 celebrat a Sud-àfrica.

stats