Iemen
Internacional 07/05/2011

Els Estats Units fracassen en l'intent de matar un líder d'Al-Qaida a la Península Aràbiga

Un atac amb avions no tripulats al sud del Iemen aquest dijous pretenia matar Anwar al-Awlaki, però no va tenir èxit ja que el clergue radical va sobreviure

Agències
1 min
Anwar al-Awlaki

WashingtonSegons publica avui el diari The Wall Street Journal, els Estats Units van intentar dijous acabar amb la vida d'un dels líders d'Al-Qaida a la Península Aràbiga mitjançant un atac amb míssils des d'un avió no tripulat al sud del Iemen. L'objectiu era el clergue radical Anwar al-Awlaki, que va sortir il·lès de l'atac. Sí que hi van morir dos altres dirigents de la branca d'Al-Qaida que opera al Iemen. Es considera que al-Awlaki és un dels ideòlegs de l'intent d'atemptat contra els Estats Units el dia de Nadal del 2009.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

És el primer atac amb avions no tripulats al Iemen des del 2002 i es va produir tres dies després de l'operació que va acabar dilluns amb la vida d'Ossama Bin Laden a la ciutat pakistaní d'Abbotabad. L'atac seria un pla confidencial del Pentàgon per debilitar l'organització terrorista al Iemen.

Es considera que Al-Qaida a la Península Aràbiga compta amb uns 300 membres i té el seu feu a la regions muntanyoses de Shabwa, Abian, Jouf i Marib, al sud del Iemen. Pels Estats Units, aquesta cèl·lula terrorista és una de les més actives i amb més perill potencial per la seguretat internacional.

stats