Internacional 09/08/2011

Guerra entre Londres, BlackBerry i 'hackers' pel sistema de missatgeria de la revolta

El diputat de Tottenham demana a la companyia RIM, fabricant de l'aparell, que desactivi els missatges BBM. La firma no ho promet però s'ofereix a col·laborar. Com a resposta, el blog de la companyia ha estat bloquejat en un atac informàtic i s'ha amenaçat els treballadors

S. Sabaté
2 min
Una persona fa fotos dels desperfectes en una botiga de Clapham / Getty

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els aldarulls al Regne Unit tenen a Blackberry a l'ull de l'huracà. Les autoritats han assenyalat el sistema de missatgeria de la companyia, el BBM (BlackBerry Messenger), de permetre als revoltats d'organitzar-se amb impunitat gràcies a l'encriptació del sistema i ha demanat que es desactivi al Regne Unit. I la resposta ja ha començayt: a primera hora d'aquesta tarda el blog de la companyia ha rebut un atac que impedeix accedir-hi. Un grup de hackers sota el nom de 'TeaMp0isoN' ha reivindicat l'atac perquè considera que si RIM, el fabricant de l'aparell telèfonic BlackBerry, col·labora amb les autoritats estarà “involucrant persones innocents que es veuran culpabilitzades pel sol fet de tenir l'aparell”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A més, amenacen que si finalment Blackberry passa informació dels usuaris a la policia de Londres ells, TeaMp0isoN, faran pública una base de dades amb tota la informació dels treballadors de la companyia RIM.

Ahir a la tarda, el responsable de màrqueting de RIM al Regne Unit, Patrick Spence, va dir que l'empresa havia contactat amb la policia per si podia ajudar en la investigació, tal i com recull el diari The GuardianThe Guardian. I aquest matí les autoritats han volgut anar més enllà. El diputat de la circumscripció de Tottenham, David Lammy, ha demanat que Blackberry col·labori per identificar els responsables dels aldarulls i apagui el servei de missatges entre aquests aparells, BBM, perquè no es pugui estendre la crida.

Alguns usuaris ja han denunciat a través de Twitter que RIM ha accedit a col·laborar i mitjans com Channel 4 recullen aquesta possibilitat que es concretaria amb la desactivació del servei de messenger BBM al Regne Unit, com els usuaris ja especulen a la xarxa.

stats