Internacional 28/10/2012

Ianukóvitx es referma al poder a Ucraïna

El partit del president guanya les legislatives amb entre el 20 i el 30% de suport i s'assegura la victòria a les presidencials del 2015. La formació opositora de Timoixenko obté el 24% dels escrutinis

Agències
1 min

KíevEl Partit de les Regions del president ucraïnès, Víktor Ianukóvitx, ha guanyat les eleccions legislatives que s'han fet aquest diumenge en aquest país segons les enquestes fetes a peu d'urna.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons això, el partit actualment al poder hauria obtingut entre el 28% i el 30% de suport, mentre que el principal partit de l'oposició, el Bloc de Iúlia Timoixenko -la líder de la Revolució Taronja empresonada-, s'hauria quedat amb el 24% dels escrutinis i la formació de nova creació, també opositora, l'Aliança Democràtica Ucraïnesa per a les Reformes, del boxejador Vitali Klitsxko, hauria registrat el 15% de vots.

Si es confirma aquest resultat –les dades oficials no se sabran com a mínim fins dimarts–, Ianukóvitx, el primer ministre prorus derrocat per la revolució el 2004, podria assegurar-se la majoria al Parlament i encarar la reelecció a les presidencials previstes per al 2015.

stats