País Valencià 19/12/2012

L'oposició del consell d'administració de RTVV estudia denunciar el nomenament d'Alejandro Reig

Els consellers asseguren que el suplent del director general de Radiotelevisió Valenciana l'hauria d'haver escollit el consell i no un decret del govern valencià

Salvador Almenar
2 min

ValènciaEls representants del consell d'administració de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) a proposta del PSPV, Consuelo Català; d'Esquerra Unida del País Valencià, Guillermo Sampedro; i de Compromís, Rafa Xambó, han demanat la "convocatòria urgent" d'un ple amb l'objectiu que se'ls informe de la dimissió de l'exdirector general, José López Jaraba, i el nomenament del suplent del director general, Alejandro Reig.

Tots tres han denunciat avui en roda de premsa que no han estat convocats per ser informats de cap dels dos tràmits i han dubtat de la legalitat del nomenament d'Alejandro Reig com a suplent del director general mitjançant un decret del govern valencià aprovat divendres passat. Reig ha estat l'encarregat de signar els acomiadaments dels primers treballadors de RTVV afectats per un ERO que deixarà al carrer un màxim de 1.198 empleats dels mitjans públics valencians. Ahir van ser acomiadats 79 treballadors de Ràdio 9 i demà se'ls comunicarà la rescissió de la relació laboral a 180 empleats de l'ens.

Els consellers han denunciat la "manca de transparència" de l'empresa perquè encara no ha facilitat la llista d'afectats per l'ERO, la qual cosa tampoc han fet amb el comitè d'empresa. D'altra banda, tots tres han confirmat que estudiaran la possibilitat de denunciar aquests acomiadaments en entendre que el nomenament del suplent del director general, Alejandro reig, no s'ajusta a la legalitat.

Rafa Xambó ha explicat que la nova llei de RTVV –i també la de l'any 1984– especifica que el nomenament d'un suplent de la direcció ha de produir-se amb el coneixement del consell d'administració i, a més, ha de ser aquest òrgan l'encarregat de proposar el nom de la persona que substitueix al director general. En cap cas, segons Xambó, "amb un decret tal i com ha fet el govern valencià".

Per la seva banda, el representant del comitè d'empresa, Manolo Camarasa, ha recordat que demà a l'Audiència Nacional espanyola es celebra una vista prèvia en la qual la institució de justícia ha de decidir si és competent o no per instruir, si escau, les denúncies col·lectives presentades pels sindicats CCOO, UGT, Intersindical i CGT. Dues de les demandes van presentar-se al Tribunal Superior de Justícia valencià, el qual va demanar a l'Audiència que decidís quin era la instància judicial competent.

stats