Política 09/08/2014

La plaça Major de Vic, a David Cameron: "Mr. Prime Minister, catalans vote freedom 9N2014"

Unes 1.500 persones participen en el cinquè mural de l'ANC per internacionalitzar la consulta

Acn
2 min
Imatge aèria dels murals que l'ANC ha desplegat a la plaça Major de Vic apel·lant a David Cameron / ACN

VicL'Assemblea Nacional Catalana ha desplegat aquest dissabte a la tarda a Vic un gran mosaic dirigit al primer ministre britànic, David Cameron, per fer-li conèixer la voluntat dels catalans de votar el pròxim 9 de novembre. L'acte s'ha fet a les set de la tarda a la plaça Major de Vic i hi han participat unes 1.500 persones, segons l'ANC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el mural hi havia el rostre de Cameron i s'hi podia llegir: "Mr. Prime Minister, catalans vote freedom 9N2014". També s'ha desplegat una estelada gegant i un mural amb una urna amb el doble sí i el lema "It's time". Aquesta acció s'ha fet quan queden tres mesos per a la consulta i un mes per a la Diada i forma part de la campanya d'estiu de l'ANC, que vol aconseguir el reconeixement internacional de la causa catalana per tal de tenir ressò mundial i informar que els catalans votaran el 9-N.



L'actor manlleuenc Xavier Boada ha estat l'encarregat de llegir el manifest de la campanya 'Ara és l'hora', impulsada conjuntament per l'ANC i Òmnium Cultural. Boada ha assegurat que "només una majoria clara ens permetrà recomençar la història d'un nou estat d'Europa". "Només depèn de nosaltres i ho podem fer, aquesta vegada sí, ara sí. Ara és l'hora", ha conclòs l'actor de Manlleu.



El desplegament dels mosaics a Vic ha estat possible gràcies a la participació de centenars de voluntaris i nombroses entitats de cultura popular de la comarca, com geganters, grallers, castellers o bastoners, que han animat la vetllada.

Els murals, de 30x15 metres, s'han aixecat cap a un quart de 8 del vespre, però abans s'ha fet una cercavila des de la plaça del Carbó fins a la plaça Major. Un cop allà, s'han desplegat els dos murals mentre els Sagals d'Osona carregaven un pilar. L'acció ha acabat amb una foto des d'un dels balcons de la plaça i cantant 'Els segadors'.



Aquesta acció forma part de la campanya d'estiu de l'ANC i acabarà el cap de setmana abans de la Diada amb una última crida a participar en la gran V que es farà a Barcelona entre la Gran Via i la Diagonal l'Onze de Setembre.

Angela Merkel, Barack Obama, Jean-Claude Juncker o el papa Francesc són altres protagonistes dels mosaics que es despleguen aquest estiu a tot el país. El pròxim serà dissabte que ve a Tarragona. Des de l'amfiteatre romà, s'enviarà un missatge al primer ministre d'Itàlia, Matteo Renzi.

stats