Política 07/09/2016

Una vintena d'alcaldes criden a participar en la Diada des de la unitat del sobiranisme i sense exclusions

L'ANC i Òmnium despleguen pancartes a les cinc ciutats catalanes que acolliran els actes centrals de l'Onze de Setembre

Acn
2 min
Una vintena d'alcaldes criden a participar en la Diada des de la unitat del sobiranisme i sense exclusions

Barcelona / Lleida / SaltUna vintena d'alcaldes han subscrit un manifest que crida a participar en la manifestació de l'Onze de Setembre des de la unitat del sobiranisme i sense exclusions. De fet, el text està subscrit per batlles del PDC, ERC, la CUP i Guanyem, com és el cas de Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona. En un acte a l'Arc del Triomf de Barcelona, Sabater ha remarcat que l'independentisme i el sobiranisme en el seu conjunt han de tenir clar que només és possible l'èxit si hi ha unitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquest caminar junts, aquest fer pinya i avançar tenint-nos en compte els uns als altres, aquesta cooperació és imprescindible", ha dit, com ja va explicar ahir en una entrevista a l'ARA. La presidenta de l'AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha demanat als catalans que diumenge surtin al carrer en defensa de la democràcia, siguin o no independentistes.

Pancartes a les cinc ciutats

La crida dels alcaldes no ha estat l'únic gest a favor de la manifestació de diumenge. L'ANC i Òmnium han desplegat aquest dimecres al matí pancartes a les cinc ciutats catalanes on enguany es duran a terme els actes centrals de la Diada. Les lones s'han desplegat a la plaça Tetuan de Barcelona, al Balcó del Mediterrani de Tarragona, a l'avinguda Països Catalans de Salt, a la plaça Sant Pere de Berga i a la passarel·la del Liceu Escolar de Lleida. L'objectiu d'aquesta iniciativa és animar a la participació de la ciutadania aquest diumenge, 11 de setembre.

ANC i Òmnium despleguen pancartes a les cinc ciutats catalanes que acolliran els actes centrals de la Diada
Una vintena d'alcaldes criden a participar en la Diada des de la unitat del sobiranisme i sense exclusions

A hores d'ara, segons l'organització, les inscripcions van a bon ritme i el tram de Berga ja està ple. Per aquest motiu s'ha fet una crida a omplir la resta de seus i es calcula que s'haurà arribat als 300.000 inscrits a tot Catalunya abans de divendres.

Els actes de la Diada 2016 començaran a les 17.14 amb el repic de campanes de la Seu Vella de Lleida i culminaran amb un batec simultani a les a les cinc localitats que aquest any seran seu de la mobilització per simbolitzar l'arribada de la república catalana.

Arrimadas creu que la Diada demostrarà "cert esgotament" de l'independentisme

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha augurat que la manifestació de diumenge demostrarà "cert esgotament" de l'independentisme, que "cada vegada compta amb menys suports". A més, també ha reclamat que a la Diada "s'escoltin totes les veus", també les d'aquells que no vagin a la manifestació.

stats