DRET A DECIDIR
Política 17/07/2014

Ada Colau referma el seu 'sí-sí' a la consulta si la ciutadania "segueix liderant el procés"

L'exportaveu de la PAH i impulsora de Guanyem Barcelona diu a Catalunya Ràdio que la ciutadania no entendria que es canviés la data de la consulta (9-N), perquè "no pot esperar més"

Efe
2 min

BarcelonaL'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i una de les impulsores de Guanyem Barcelona, Ada Colau, ha refermat aquest dijous la seva voluntat de votar per la independència a la consulta prevista per al 9-N, sempre que la ciutadania "segueixi sent la que tiri endavant aquest procés". Colau ja s'havia expressat en aquest sentit anteriorment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Colau ha remarcat que "el procés català és democratitzador" i que "la ciutadania ha pres la veu i ha dit que vol decidir sobre l'organització territorial i el vincle amb l'Estat, després d'una situació de bloqueig institucional claríssima". Tanmateix, ha subratllat que aquest dret a decidir "va molt més enllà": "Decidir com volem governar-nos, no només respecte de l'estat espanyol, sinó en matèria econòmica o en prioritats", ha explicat.

Colau ha afirmat que "amb aquest sentit majoritari de voler decidir-ho tot", per a ella la consulta és "una grandíssima oportunitat per aconseguir més i millor democràcia". Aquest procés tindrà èxit, i per això em plantejo votar 'sí-sí', si segueix liderat per la ciutadania", ha insistit.

L'exportaveu de la PAH ha remarcat que "un cop arribi el bloqueig institucional", amb el veto de l'Estat, "serà clau que sempre segueixi sent la ciutadania la que tiri endavant aquest procés, que faci la consulta encara que sigui desobeint". "Perquè la democràcia sigui real, s'ha d'exercir des de baix", ha afirmat.

Colau ha apuntat, en aquest sentit, que la ciutadania no entendria un canvi de data de la consulta, perquè "ja no pot esperar més, perquè ja fa temps que s'està postergant", i "s'estan postergant debats molt importants amb el procés de consulta com a excusa per no opinar sobre la resta de coses".

D'altra banda, ha insistit que "està disposada a donar la cara" per encapçalar la llista de la plataforma Guanyem Barcelona en les pròximes eleccions municipals: "És un projecte en el qual crec, és absolutament imprescindible i necessari", ha asseverat.

Colau també ha deixat clar que Guanyem Barcelona "no vol crear una nova sigla, un partit o una negociació de sigles, de despatxos, de coalicions en sentit clàssic", sinó "ajuntar forces per prioritzar objectius de mínims, com una millor democràcia, institucions, ètica, i prioritzar drets bàsics avui amenaçats", alhora que ha carregat contra un PP que "ha tingut fins ara una actitud arrogant i feixista".

stats