POLÍTICA
Política 04/06/2013

Alarma al PP a Catalunya: "Què pretenia explicar Mas al ministre de Defensa francès?"

El portaveu del PP al Parlament exigeix a Mas que expliqui "què li volia demanar" el president de la Generalitat al ministre de Defensa francès en la reunió frustrada a París

M.colomer
2 min

Barcelona"Què li volia explicar? Què li volia demanar?". Amb aquesta insistència, el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha volgut visualitzar l'alarma que ha generat entre els populars la reunió que havia agendat el president de la Generalitat, Artur Mas, a París amb el ministre de Defensa francès, però que es va frustrar a última hora i es produirà pròximament a Barcelona. Millo ha apel·lat al "dret dels catalans a saber la veritat". Això sí, ha dit desconèixer si en el canvi d'agenda d'última hora hi havia tingut algun paper el ministre d'Exteriors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les visites a l'exterior del cap de Govern català generen rebuig frontal en el PP, i el viatge de Mas a París aquest dilluns no ha estat menys. Ha advertit que Mas, per reunir-se amb un ministre d'un altre Govern, "no n'hi ha prou que avisi el ministre d'Exteriors" espanyol, sinó que ha de donar comptes fil per randa a la ciutadania sobre què pensa plantejar-li. De fet, s'ha respost ell mateix: "Mas es dedica a viatjar pel món per explicar que Catalunya viuria millor sense Espanya". I ha subratllat que precisament França "no es caracteritza per ser un estat descentralitzat".

Catalunya i el "dret a fer el ridícul"

Després que el conseller i portaveu del Govern, Francesc Homs, hagi reclamat al ministre d'Hi8senda, Cristóbal Montoro, que s'estigui de fer broma i sornegueria per negar al Govern la capacitat d'endeutar-se que reclama, Millo li ha exigit que "reflexioni" sobre el "to" amb què s'ha dirigit a un ministre espanyol. Millo ha recordat que el Govern té l'"obligació" de reduir cada any el dèficit, de manera que no pot aspirar a superar el dèficit de l'1,96% amb el qual va tancar el 2012. "S'equivoquen i llancen el missatge pervers que quan més dèficit millor, i és al revés: quan més dèficit, pitjor", ha argumentat. I encara ha afegit: "Últimament s'apel·la als drets de Catalunya. I té un dret, el dret a fer el ridícul, però no cal que el Govern n'abusi". "Cansa veure tant sovint el conseller fer el ridícul".

stats