Política 12/10/2013

Albert Rivera: "S'ha acabat el temps del silenci i ha arribat el moment d'actuar per tenir un govern autonòmic per a tots els catalans"

El líder de Ciutadans critica el PSC i el PSOE per tenir "complexos" per sumar "forces" amb els que volen mantenir Catalunya dins d'Espanya

Efe
2 min

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha considerat aquest dissabte que amb la concentració a favor de la unitat d'Espanya al centre de Barcelona s'acaba amb el "temps de silenci" de una part de la societat catalana i ha criticat que no hi hagin participat els dirigents del PSC. "S'ha acabat el temps del silenci i ha arribat el moment d'actuar per tenir un govern autonòmic per a tots els catalans", ha afirmat Rivera. S'estima que han assisit a la concentració el doble de persones que l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de Ciutadans ha assenyalat que celebrar el Dia de la Hispanitat a la segona ciutat d'Espanya "no hauria de ser notícia" , ni tampoc dir que "que Catalunya és Espanya , ni que un català se senti espanyol". Davant el procés sobiranista català, Rivera ha demanat al Govern central que "no faci la vista grossa" i ha assenyalat que els actes d'avui a Barcelona mostren que a Catalunya "no tothom és separatista".

Rivera ha anunciat que Ciutadans farà un acte als carrers de Barcelona el pròxim Dia de la Constitució, al qual ha convidat a participar al PSC, que no ha acudit avui com a partit a la plaça de Catalunya.

El president de Ciutadans, acompanyat pels màxims dirigents del partit, ha criticat que els "complexos" del líder del PSC, Pere Navarro, li impedeixin assistir a l'acte d'avui el plaça Catalunya, sota el lema 'Som Catalunya , Som Espanya ", amb la presència de dirigents també de Partit Popular de Catalunya i Unión Progreso y Democracia.

Així mateix, Rivera ha criticat el líder del PSOE , Alfredo Pérez Rubalcaba, per estar "més pendent de parlar amb CiU i ERC que amb el PPC i Ciutadans", i ha insistit que el "preocupa" que els socialistes tinguin tants "complexos " per sumar "forces" amb els que volen mantenir Catalunya dins d'Espanya. En aquest sentit, Rivera ha assegurat que la seva formació està "preparada per guanyar" si el president de la Generalitat , Artur Mas , convoca eleccions anticipades de tipus plebiscitari i ha dit que buscarà la suma de tots els "demòcrates que respecten les regles de joc constitucional". I ha afegit que "l'últim poble de Girona és tan espanyol com La Castellana".

stats