Política 19/03/2016

Albiol: "Estic segur que Sánchez i Puigdemont van arribar a acords inconfessables"

El líder del PP català defineix C's com un partit "sense principis" que està fent una "metamorfosi" cap al nacionalisme, en una entrevista a l'ACN

Acn
2 min
Albiol durant l'entrevista amb l'ACN

BarcelonaEl coordinador general i president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, s'ha mostrat convençut que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, van aprofitar la reunió al Palau de la Generalitat aquest dimarts per arribar a acords "inconfessables" a canvi de la investidura, perquè Sánchez és un candidat, ha dit, que "a canvi de ser investit president és capaç de vendre's l'ànima al dimoni". "Estic segur que Sánchez va fer cessions que són incompatibles amb l'estat de dret", ha indicat en una entrevista a l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el popular s'ha mostrat convençut que l'entrevista de fa uns dies que van mantenir Sánchez i Puigdemont al Palau de la Generalitat va servir perquè arribessin a acords "inconfessables i que escandalitzarien a molts". "No sé si han pactat o no algun tipus de referèndum, però estic segur que van parlar-ne i que, per part de Sánchez, hi va haver cessions que jo crec que són incompatibles amb l'estat de dret", ha afegit.

C's ha "traït" els seus votants

El líder del PPC al Parlament ha carregat també contra C's, a qui ha acusat de ser un partit que "no té principis". Ha remarcat que el seu líder, Albert Rivera, va assegurar que mai pactaria amb Podem, i en canvi ara diu que no es pot marginar Pablo Iglesias de les converses per a la investidura. "Nosaltres hem quedat molt decebuts d'ells", ha dit.

També ha criticat que aquesta setmana s'abstingués en una moció del PPC que instava a suprimir la secretaria d'Afers Exteriors i de la UE, cosa que implica, al seu parer, "una traïció a una part molt important dels seus votants" i demostra que "el que diu C's en campanya i el que fa quan està gestionant és molt diferent".

És més, Albiol ha opinat que el partit de Rivera ja fa un temps que està acostant-se als nacionalistes amb les seves decisions. Al seu parer, "C's a Catalunya ha jugat un paper que ells creien que electoralment els anava bé, però en aquests moments els seus objectius són diferents i els seus principis varien absolutament del que defensaven fa un any".

stats