Política 02/05/2016

Partits de futbol i exposicions: el pla d'Albiol per augmentar la presència de l'Estat a Catalunya

El coordinador general del PP a Catalunya proposa acollir partits de la selecció espanyola de futbol i promoure exposicions de museus estatals

Gerard Pruna
2 min
Albiol insta Puigdemont a fer “un gest” per parlar amb Rajoy

BarcelonaAcollir partits de la selecció espanyola de futbol i promoure exposicions a Catalunya dels museus públics estatals. Aquest és el pla del líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, per "recuperar a Catalunya el sentiment de pertinença a Espanya", una estratègia que, ha explicat en roda de premsa, ja ha fet arribar al president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i a la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Intensificar la presència d'institucions espanyoles a Catalunya és un vell anhel dels populars i ara, a punt de començar una nova campanya, Albiol ha rescatat una proposta inconcreta que ja havia defensat abans l'encara líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho. Segons el dirigent popular, cal combatre l'aposta de l'independentisme que "tot allò que representa Espanya deixi d'estar present en la vida dels catalans".

Albiol ha criticat que la presència dels símbols i institucions espanyols sigui "gairebé testimonial", per la quals cosa ha defensat que cal prendre mesures com ara portar la selecció espanyola de futbol o esdeveniments culturals com ara una exposició fixa per celebrar els 400 anys de la mort de Cervantes. Tanmateix, el dirigent popular ha negat que vulgui "espanyolitzar" Catalunya: "No vol dir penjar més banderes espanyoles o més grosses. Vull que Espanya estigui present a Catalunya", ha avisat.

Criticar el govern espanyol afavoreix Podem

El coordinador general del PP a Catalunya ha criticat que part de l'estratègia de la Generalitat per fer créixer l'independentisme passi per "culpar l'executiu espanyol de tot allò dolent", i ha posat com exemple la reacció al recurs al Tribunal Constitucional (TC) contra alguns punts de la llei contra els desnonaments. Una estratègia que, segons Albiol, no beneficia l'independentisme sinó Podem.

"El primer que ha de fer Puigdemont és omplir els pisos buits que té la Generalitat, i després que faci plantejaments d'expropiació com si això fos Veneçuela", ha afegit un Albiol que demà anirà a la cimera convocada per Carles Puigdemont a reclamar que la Generalitat destini quatre milions d'euros a combatre la pobresa energètica.

stats