Política 17/10/2012

Antoni Castells: "Si l'alternativa és continuar com fins ara, dic 'sí' a la independència"

L'exconseller, del PSC, es distancia de l'actual direcció del partit en una entrevista a Catalunya Informació. Avisa que la formació no pot tenir "diputats captius" del PSOE

Ara
1 min
L'exconseller d'Economia, Antoni Castells / ACN

BarcelonaL'exconseller d'Economia del tripartit i membre del PSC, Antoni Castells, és partidari de la independència de Catalunya si la situació política i la relació amb Madrid no canvia. "Independència? Depèn. Si l'alternativa a la independència és continuar com fins ara, dic 'sí' a la independència". Ho ha defensat en unes declaracions per al programa 'Polièdric', de Catalunya Informació. "La posició en el tema de la independència no pot ser dir ara ja que direm que 'no'. Jo no sóc antiindependentista, el que fa mal és el nacionalisme espanyol", ha explicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'entrevista, s'ha mostrat distanciat de l'actual direcció del seu partit: "Si jo em vaig apartar de la direcció del PSC va ser en part per la falta de coratge pel que fa al tema nacional".

També ha incidint en l'eterna petició d'una veu pròpia per al PSC a Madrid. "Jo no dic que no s'hagi de pactar amb el PSOE, però fent-se valdre, no es poden tenir diputats captius", ha al·legat. També s'ha manifestat partidari de fer un referèndum. "Hi ha d'haver una consulta, clarament, i després parlar amb Espanya de tu a tu", ha dit.

"Si els espanyols volem ser federals, que ho diguin. Fins aleshores, els catalans hem de deixar l'intent de transformar Espanya. Aquesta via s'ha esgotat, Espanya no vol ser transformada per Catalunya", ha advertit. I si s'hagués de fer un pacte "bilateral" amb Espanya, creu que caldria demanar garanties. "Un pacte amb l'Estat a mi em produeix reserves", ha admès.

stats