CONVENCIÓ NACIONAL DE CDC
Política 16/03/2014

Mas insisteix a desvincular el referèndum de Crimea del català perquè aquí hi ha "esperit pacífic"

El president de la Generalitat reclama que Catalunya insisteix que la "mirada curta" dels partits catalans és un "perill"

O. March / F. Casas
1 min
Artur Mas, a la convenció nacional de CDC aquest diumenge. MANOLO GARCIA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat en el tancament de la convenció nacional de CDC que "un Estat en majúscules vol dir fer una política social en majúscules". Ha estat la seva reflexió sobre el ple de la pobresa d'aquesta setmana al Parlament, que assegura que s'ha fet servir per "desgastar" el Govern. "La mirada curta dels partits és un perill", ha apuntat. "Si no posem la mirada llarga, el país no ho perdonarà", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa al referèndum que se celebra aquest diumenge a Crimea i que a Madrid s'ha posat com a exemple per carregar contra la consulta del 9-N, Mas ha insistut que són casos incomparables. "El que passi avui a Crimea no serà assimilable a Catalunya", ha apuntat, perquè "allà hi ha coacció i aquí hi ha esperit pacífic". El president ha volgut recordar el passatge bíblic de David i Goliat per advertir l'Estat que Catalunya pot sortir victoriosa del plet sobiranista.

El líder de CiU ha fet servir la ironia per respondre a les amenaces del ministre José Manuel García-Margallo, que va considerar que Catalunya vagaria per l'espai "pels segles dels segles". "Abans del Big Bang hi havia Espanya", ha assegurat el president de la Generalitat entre els aplaudiments del miler de persones congregades al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

Mas ha reivindicat que Catalunya ha de tenir capacitat per dirigir les finances del país i ha assenyalat que cal haver après la lliçó dels esdeveniments generats a partir de la crisi econòmica mundial.

stats