CANVI DE CICLE
Política 13/04/2013

Mas apuja el to contra l'oposició i l'acusa de tenir un "empatx de populisme" i de "grolleria permanent"

El president de la Generalitat, al consell nacional de CDC, deplora el "lerrouxisme preocupant" per part d'algunes formacions polítiques

Oriol March
1 min

Sant Cugat del VallèsEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha apujat aquest dissabte el to contra l'oposició des del consell nacional de CDC. "Hi ha un empatx de populisme i un estat de grolleria permanent", ha assegurat abans de denunciar el "lerrouxisme" que desprenen algunes formacions polítiques. El discurs de Mas s'ha allargat durant més d'una hora, una durada inusual per aquest tipus de discursos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de CiU ha acusat l'oposició de voler "ajudar" el país a "caure pel precipici", al mateix temps que ha alertat dels perills que finalment s'acabi "erosionant" l'estat del benestar. Mas fins i tot ha advertit que la violència "verbal" es podria convertir en "violència física", que seria "letal" per a Catalunya.

Defensa de la llengua

Mas ha centrat la part final del seu discurs en defensar el català davant la nova agressió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que pretén obligar que es faci la classe en castellà si un sol alumne ho demana. "És una llengua de futur i que progressa i una manera de presentar-nos al món", ha considerat el president.

El líder de CiU ha qualificat d'absurda la sentència i considera que vol "marginalitzar" el català.

stats