ELECCIONS EUROPEES
Política 11/04/2014

Mas: "A Europa hi hem d'anar a buscar aliats pel dret a decidir"

El president de la Generalitat, en el consell nacional conjunt de CiU que ha aprovat les bases del programa a les eleccions europees, adverteix que els comicis també tenen a veure amb la recuperació econòmica

Oriol March
2 min
Artur Mas i el cap de llista de CiU per a les eleccions europees, Ramon Tremosa, aquest divendres / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat aquest divendres a la tarda, en el consell nacional conjunt de CiU que ha aprovat les bases del programa de les eleccions europees, que en aquests comicis "ens juguem com i qui defensa Catalunya a Europa" i "el camí de la recuperació econòmica". "Les decisions es prenen al carrer, però sobretot a les urnes", ha apuntat el líder de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ens ha costat tres anys anar pujant la muntanya amb la motxilla ben carregada sense caure pel precipici. Ara hem de mirar de no espatllar-ho", ha indicat el president.

"A Europa hi hem d'anar a buscar aliats pel dret a decidir i a fer amics", ha indicat el president. “Si som capaços d'omplir carrers, també hem de ser capaços d'omplir urnes. No podem fallar en cap ocasió que se'ns presenti", ha afegit.

"Quan parlem d'austeritat i retallades, no ens equivoquem. El problema no ens ve de Brussel·les. Els nostres serveis socials no pateixen pel que ens imposen de Brussel·les, sinó pel que ens imposen des de Madrid", ha afegit Mas, que ha denunciat les "clatellades" a l'autogovern i les "imposicions permanents" dels governs espanyols.

Tremosa: "Estat català o recentralització"

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha estat l'encarregat de parlar abans que ho fes Mas. Ha assegurat que el repte plantejat a Catalunya se situa en els següents termes: "O estat català, o recentralització". "De moment no hi ha cap oferta de l'Estat", ha afegit Tremosa. "Ni un vidre trencat: això és el que veu el món sobre el nostre procés", ha apuntat l'eurodiputat de CiU.

Tremosa ha reiterat que el procés català "té més legitimitat" que l'escocès perquè té més suport parlamentari i perquè la participació a les últimes eleccions va ser més alta a Catalunya que a Escòcia. L'eurodiputat de CiU ha insistit que "carrers plens i urnes buides" equivalen a "statu quo".

Gambús demana un 'terratrèmol de vots'

El candidat d'Unió a les europees, Francesc Gambús (que ocupa el número 3 d'una llista que combina CiU, PNB, Coalició Canària i Compromís per Galícia), ha alertat de "l'augment del populisme" i de "l'auge de la demagògia" present en aquestes eleccions europees. "Quin ridícul farem si el poble català ha anat a votar molt poc", ha assenyalat Gambús, cridant així a la participació. "Per tenir complicitats hem de convèncer i seduir Europa. Posaran el termòmetre a Catalunya. Hem de provocar un terratrèmol de vots", ha indicat.

Espadaler: 'El 25-M és una fita important cap al 9-N'

El president del consell nacional d'Unió, Ramon Espadaler, ha assenyalat en el seu discurs que les eleccions del 25 de maig són una "fita important" en el camí cap a la consulta del 9-N. "És un port de primera. És una fita important en el camí de la construcció europea. Catalunya i Europa són indestriables", ha apuntat Espadaler. El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, no ha assistit a la reunió dels quadres de CiU.

Ara hem de demanar que noho espatllem.

stats