Política 03/06/2013

Mas a Rajoy: "El problema no és la Constitució, és la interpretació que se'n fa"

El president de la Generalitat recorda des de París que la Carta Magna espanyola permetria delegar al Govern la capacitat per convocar referèndums

Joan Rusiñol
1 min

ParísEl president de la Generalitat, Artur Mas, recorda al president espanyol que "el problema no és la Constitució sinó la interpretació que se'n fa". Des de París, on és de viatge oficial, ha recordat que la Carta Magna espanyola permetria delegar al Govern la capacitat per convocar referèndums. "D'acord amb la Constitució nosaltres podríem organitzar un referèndum a Catalunya", ha afirmat Mas, però només "si el govern espanyol vol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença de premsa a la delegació catalana a la capital francesa, ha admès que encara cal esgotar la fase de negociacions amb les institucions espanyoles per intentar fer una consulta pactada, si bé s'ha mostrat pessimista i avança que tem que la "collita no serà bona". Està convençut que ara no és el torn dels "pronunciaments de les institucioins europees". Com ja va dir a Brussel·les, creu que a Europa el dret a decidir es compren però, en canvi, la independència es veu com un problema afegit a les turbulncies comunitàries.

Mas ha afirmat que no està disposat a presentar uns pressupostos que toquin "os" de l'estat del benestar i ha assegurat que no se sent condicionat per ERC. "Em sento recolzat al Parlament", ha sentenciat, en referència a l'acord de governabilitat amb els republicans.

stats