ESTABILITAT PARLAMENTÀRIA
Política 22/06/2014

Mas avança que tornarà a negociar l'entrada d'ERC al Govern després de l'estiu

El president de la Generalitat avisa que la proximitat del 9-N requerirà més "fortalesa i solidesa" de les institucions, i garanteix als republicans que no tornarà a produir-se un episodi com el de BCN World

Ara
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat aquest diumenge en una entrevista de Sílvia Cóppulo a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio que tornarà a negociar amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, l'entrada dels republicans a l'executiu després de l'estiu. "Junqueras té una oferta des del primer dia per entrar al Govern", ha recordat, i ha afirmat que va rebre una negativa com a resposta, tot i que ara "pot ser que aquesta situació hagi canviat i que aquell 'no' no sigui tan rotund, pot ser que això ja hagi canviat". "Com que estem encarant el 9–N i la consulta, estem fent una cosa extraordinària, les decisions les hem de prendre en funció de com encarem aquesta tardor i de com donem la màxima fortalesa a les institucions catalanes", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Mas ha assegurat que "des del primer dia se'ls va insistir, i molt, que volíem que fossin al Govern, i ens van dir que no hi volien ser, que ens donarien suport però que seria millor que en quedessin fora". "Evidentment no hi havia una oferta concretíssima perquè ja van dir que no en volien sentir a parlar", ha afegit, tot i que ha explicat que l'escenari és ara diferent: "Junqueras i jo seguirem parlant, i ho hem de posar no tant en la dinàmica dels interessos dels partits, sinó de si això reforça les institucions".

El president català replicava a l'entrevista del líder d'ERC a l'ACN en què Junqueras assegurava que no havia rebut una oferta en ferm per entrar al Govern i que, en cas de fer-ho algun dia, CiU no podria buscar socis alternatius per a projectes on no hi hagués acord, com BCN World. "Si no hi ets, no pots demanar que tot es faci amb tu", ha etzibat Mas, que ha explicat que, tot i que volien pactar amb els republicans el projecte, quan aquests es van despenjar van buscar altres partits "pensant en l'economia, en el treball i en el lideratge turístic". "És evident que, si fossin al Govern, les coses s'haurien fet d'una altra manera", ha reconegut.

"El nostre 'sí' i el seu 'no' han de confluir aquesta tardor per donar fortalesa i solidesa a les institucions del país", ha conclòs Mas, i ha situat l'horitzó de la negociació després de l'estiu i ha avançat que podria explorar altres fórmules per enfortir l'estabilitat de la Generalitat, tot i que no ha volgut entrar en detalls.

stats