Política 14/03/2014

Mas: "No ha estat fàcil mantenir la identitat, l'autogovern i la llengua entre dos grans imperis com Espanya i França"

El president de la Generalitat atribueix aquest "èxit" a la voluntat de ser dels catalans

Acn
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, en un acte aquest divendres

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha tancat aquest divendres el Fòrum Global d'Educació organitzat per Microsoft amb un reconeixement a la "voluntat de ser" dels catalans. "Hem aconseguit mantenir la identitat, l'autogovern, les institucions i la llengua, i no ha estat fàcil, perquè Catalunya està situada entre dos grans imperis, Espanya i França", ha explicat per apropar als participants del congrés el que ell considera que és l'essència del país: la gent. Aquesta voluntat que ha perdurat al llarg dels segles és el principal "èxit" de Catalunya. "No tenim or, petroli ni gas però som molt interessants per la nostra gent, i és en això [educació] en el que hem d'invertir", ha afegit. "Hem assolit l'èxit de mantenir la nostra identitat no per haver tingut unes institucions poderoses sinó per la voluntat de la gent", ha insistit el president de la Generalitat, que ha centrat el seu discurs en les persones.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I si el principal actiu de Catalunya és la gent, la seva formació és el principal repte del Govern, segons ha explicat. "Catalunya vol ser un pol important en innovació i educació", ha explicat al miler de persones que l'escoltaven atentament dins l'Auditori del Fòrum.

El moment més celebrat per l'audiència ha arribat, però, en la segona fase del discurs, quan Mas ha posat en valor la tasca dels docents. El president de la Generalitat ha recordat que va escollir una professora (Irene Rigau) per dirigir el departament d'Ensenyament perquè és conscient que els professors són els "herois" del sistema d'educació.

Més de 1.000 persones provinents de 97 països han participat des de dimecres en el 9è Fòrum Global de Microsoft en Educació, fet en què Artur Mas ha fet èmfasi per situar aquest esdeveniment com un dels més importants que acull Catalunya en aquesta matèria.

Mas ha parlat durant poc més de cinc minuts i després ha lliurat alguns dels premis amb què Microsoft ha decidit tancar els tres dies del seu fòrum d'educació.

Abans, el president del Govern i també la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'havien trobat en privat amb el vicepresident de Microsoft Worldwide Education, Anthony Salcito, i amb la directora mundial d'estratègia educativa de Microsoft Corporation, Eve Psalti.

stats