Política 11/01/2013

La Generalitat vol negociar el nou finançament de manera bilateral amb l'Estat

Fonts de la conselleria d'Economia estaran "atents" a la manera en què evoluciona aquest tema i la seva intenció, en tot cas, és analitzar de manera particular amb l'executiu central aquesta reforma

Efe
1 min
Mas prepara un full de ruta al marge  De l'Estat

BarcelonaEl Govern de la Generalitat ha mostrat avui cautela davant l'anunci del govern de l'Estat d'iniciar aquest any els tràmits per reformar el finançament autonòmic, però ha subratllat que la seva intenció és "estudiar" aquesta revisió en els organismes bilaterals en els quals estan representats l'Estat i la Generalitat. Fonts de la conselleria d'Economia han assenyalat que estaran "atents" a la manera en què evoluciona aquest tema i que la seva intenció, en tot cas, és analitzar de manera particular amb l'Executiu central aquesta reforma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts nacionalistes han recordat que aquesta reforma ja estava prevista, atès que aquest 2013 es compleixen cinc anys de l'aplicació del model en vigor, per la qual cosa, legalment, en calia la revisió. Així mateix, han remarcat que el Govern prefereix esperar-se a saber el contingut de la reforma abans de valorar qualsevol moviment de l'Executiu espanyol.

Els que sí que han manifestat reserves cap a la reforma que prepara el Govern central són les dues principals patronals de Catalunya: Foment de Treball i PIMEC. El president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, ha incidit en la necessitat que el Govern de l'Estat i l'executiu català arribin a un acord sobre el pacte fiscal que permeti millorar el finançament de la Generalitat de Catalunya.

De la seva banda, el màxim responsable de PIMEC, Josep González, ha advocat perquè aquesta reforma del finançament autonòmic atengui l'especificitat i les necessitats de Catalunya i no acabi sent un simple "cafè per a tothom".

stats