DRET A DECIDIR
Política 05/12/2013

Mas avisa que l'Estat mirarà de frenar el procés sobiranista "per la via civil o per la via criminal"

El president insisteix a denunciar el "joc brut" de la política espanyola contra la consulta i assegura que "forma part, dissortadament, de les regles del partit"

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat aquest dijous al vespre que l'Estat mirarà de frenar el procés sobiranista "per la via civil o per la via criminal". Mas ha fet aquestes declaracions en la presentació del llibre 'Artur Mas. L'home, el polític, el pensador', escrit per Teresa Pous, que s'ha celebrat aquest vespre a l'Ateneu Barcelonès. "Tot forma part de la situació en què ens trobem. Ho tinc assumit, però no m'agrada gens", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la consulta, el president ha avisat de les conseqüències d'una falta d'acord sobre la consulta. "Si passa això, li donarem la raó a José María Aznar, que va dir que es trencaria Catalunya abans de trencar amb Espanya". En tot cas, però, ha volgut deixar clar que "hi haurà entesa".

Mas també s'ha referit als "lideratges compartits" que a parer seu necessita el país i que, segons ha explicat, es visualitzaran les properes setmanes. Tanmateix, ha volgut deixar clar que sovint es comparteixen els lideratges però les responsabilitats "només són per a un". En aquest sentit, ha demanat que les responsabilitats també siguin compartides.

stats