PLE DEL PARLAMENT
Política 26/02/2014

Mas consultarà amb els partits sobiranistes la convocatòria de plebiscitàries si l'Estat bloqueja el referèndum

El president de la Generalitat reclama a les institucions estatals que escoltin les demandes de Catalunya

S. González / O. March
2 min
Artur Mas aquest dimecres al Parlament / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres durant la sessió de control al Parlament que abans de convocar unes hipotètiques eleccions plebiscitàries davant del possible bloqueig de la consulta per part de l'Estat ho consultarà amb els partits sobiranistes que donen suport al procés. "Mentre es mantingui aquest acord ampli per la consulta, abans de convocar eleccions es decidirà entre tots els partits", ha apuntat Mas en resposta al líder de Ciutadans, Albert Rivera, que li ha preguntat sobre uns hipotètics comicis plebiscitaris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Veig que això de passar per les urnes els causa una certa aversió", li ha etzibat el president a Rivera, que li ha demanat que lideri la reforma del model de finançament "perquè Catalunya és una comunitat autònoma, encara que no reconegui el sistema". "La consulta no és un caprici", ha volgut matisar Mas.

En el torn d'Alícia Sánchez-Camacho, Mas ha insistit que està disposat a "escoltar" Mariano Rajoy, però ha reclamat que les institucions estatals atenguin què es diu des de Catalunya. "O és que només hem d'escoltar nosaltres i ells no han d'escoltar res? El que demanem és que se'ns escolti. Espanya no té interès a escoltar el poble català, tant que diuen que l'estimen?", s'ha preguntat de forma retòrica.

Sánchez-Camacho ha apuntat que els catalans "aturaran" el procés sobiranista i ha acusat el president de voler "posar fronteres" a través d'un "monòleg" que només "busca adhesions". Unes paraules calcades a les que va fer servir ahir Rajoy al debat de política general que se celebra aquests dies al Congrés dels Diputats.

La CUP, els mòbils i la Barceloneta

David Fernández, diputat de la CUP, ha preguntat a Mas sobre les condicions de treball i els conflictes bèl·lics que tenen a veure de manera més o menys indirecta, segons ell, amb les empreses de telefonia mòbil i de tecnologia que aquests dies s'estableixen a Barcelona en el marc del Mobile World Congress. "Què pensa de la cara B d'aquesta indústria?", ha plantejat Fernández a Mas, que li ha respòs que la capitalitat mòbil de Barcelona "no deixa de ser una oportunitat per ajudar molts països del món que estan en situació precària".

"A tot arreu hi ha contradiccions. Tots portem un mòbil a sobre. I què hem de fer, anar-los a llençar a la Barceloneta? Vostès tindrien dificultats per mobilitzar", ha sentenciat el president.

stats