Política 09/04/2013

Arxivada la querella de Pujol contra 'El Mundo'

El jutge considera que hi ha "voluntat d'informar i no de calumniar" en la notícia que relacionava l'expresident amb cobraments de comissions

Efe
1 min
L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol durant una conferència al TecnoCampus Mataró-Maresme / ACN

BarcelonaEl jutge ha arxivat aquest dimarts la querella que va presentar l'expresident català Jordi Pujol contra el diari 'El Mundo' per la informació que el relacionava amb el cobrament de comissions d'empresaris i amb comptes a Suïssa. El magistrat, que ha precisat que no és la seva funció valorar la certesa de la notícia, ha considerat que està emparada en "diverses fonts testificals i policials" i que té la intenció "d'informar i no de calumniar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El titular del jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona ha conclòs que 'El Mundo' "va limitar-se a informar sobre uns fets obtinguts d'acord amb una font fiable". El jutge accepta que els periodistes del diari donessin "total credibilitat" a un informe esborrany pendent de registrar i una font "interior" de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF).

Aquestes informacions d''El Mundo', que van ser publicades en plena campanya de les eleccions catalanes del passat 25 de novembre, també van provocar les querelles per calúmnies del president de la Generalitat, Artur Mas, i del conseller d'Empresa, Felip Puig, tot i que aquestes encara estan pendents de resolució.

stats