Política 02/09/2016

Benet Salellas assegura que si es manté "l'excepcionalitat" de la legislatura, la CUP hi "continuarà sent"

El diputat anticapitalista treu ferro a les discrepàncies amb JxSí per les al·legacions al TC i diu que es tracta de diferències en la "lletra petita"

Acn
2 min
Benet Salellas: "Si es manté la clau d’excepcionalitat de la legislatura, nosaltres hi continuarem sent"

SaltEl diputat de la CUP Benet Salellas, en declaracions a l'ACN, ha defensat que la formació anticapitalista “sempre hi ha estat” quan el Parlament ha fet passos per avançar cap a la independència. “Ho hem entès com una legislatura excepcional i si es manté en clau d’excepcionalitat, nosaltres hi continuarem sent”, ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat cupaire ha considerat que a vegades l’independentisme “es perd una mica” amb aspectes que no són tan rellevants i ha defensat que l’important és que dins d'aquest moviment hi hagi pluralitat i diferents maneres d’entendre el compromís amb la independència.

Salellas ha tret importància al fet que la mesa del Parlament hagi decidit presentar al·legacions al Tribunal Constitucional (TC) per la suspensió de les conclusions del procés constituent. Creu que es tracta de diferències amb JxSí en la “lletra petita” i ha assenyalat que l’important és trobar una fórmula per posar fi al procés. “Nosaltres pensem que no s’ha d’anar a fer res al TC, que és el que d’alguna manera es va acordar en la resolució del 9 de novembre, però si algú se sent còmode demanant clemència a 12 jutges, que ho faci, no passa res”, ha afegit.

El diputat de la CUP considera que el TC és un tribunal que no té cap legitimitat i que és una “prolongació” del Consell de Ministres. Segons Salellas, la independència no es guanya fent al·legacions, sinó sortint al carrer, ampliant l’independentisme i generant un espai “fort i plural”.

En relació a la qüestió de confiança al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, Salellas ha indicat que en aquest curs polític s’ha de resoldre el procés i ha rebutjat que es prolongui el ‘processisme’. En aquest sentit, ha defensat que la solució passa per dues idees: el referèndum i el procés constituent.

Crida a omplir Salt per la Diada

Benet Salellas també ha fet una crida a la mobilització "massiva" l'11 de setembre a Salt per demostrar així que l'independentisme no es construeix "només des de Barcelona". Salellas assegura que els actes descentralitzats permeten reflectir que l'independentisme a Catalunya és "plural" i afirma que totes les sensibilitats són importants a l'hora de construir el nou país. En aquest sentit, Salellas ha demanat a tots els independentistes de les comarques gironines que tornin a sortir al carrer per la Diada.

Sobre la fórmula descentralitzada de la Diada, el diputat de la CUP ha dit que el seu partit "s'hi sent molt còmode". Salellas ha recordat que des de la CUP sempre han defensat que el procés "va començar al carrer i acabarà al carrer". "Si algú creu que podem arribar a la independència sense una forta mobilització, va clarament equivocat", ha assegurat Salellas.

stats