Política 10/11/2014

CDC admet que el referèndum pactat és "improbable" i redobla la pressió per negociar la llista conjunta

Rull insta els partits sobiranistes a posar-se d'acord en un programa "molt referit a la independència"

Oriol March
2 min

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha indicat aquest dilluns que els partits sobiranistes "han de ser capaços de buscar el mandat democràtic definitiu". "Volem conrear la unitat dels partits. Quan tots remem en la mateixa direcció, som capaços de fer coses extraordinàries", ha defensat. Rull ha apuntat que les possibilitats d'èxit d'un referèndum pactat són "improbables", i ha argumentat que la segona via que cal seguir són les eleccions plebiscitàries. La negociació serà imminent perquè Convergència admet que aquesta mateixa setmana l'Estat tornarà a barrar el pas a una consulta pactada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Unes eleccions plebiscitàries en què s'ha d'obrir "de bat a bat" la "generositat" per tal de "superar les dinàmiques de partits". "Fem-ho bé i fem-ho junts per fer-ho possible", ha insistit Rull a la resta de partits sobiranistes. El dirigent nacionalista ha indicat que en aquestes plebiscitàries caldria un programa "clar" amb un sol punt, "sense cap element d'interferència" i d'aquesta manera tenir un "mandat explícit molt reconeixible" per la comunitat internacional.

Quins són els elements que cal negociar, segons CDC? El programa electoral "molt referit a la independència", l'instument –"com aprofitar les urnes"– i el calendari, és a dir, quan cal fer aquestes eleccions. "No és una proposta d'adhesió", ha defensat Rull, que abans que parlar del calendari ha indicat que cal pactar els dos primers elements.

Rull ha comparegut acompanyat de tot el comitè de direcció de CDC: Mercè Conesa, Lluís Corominas, Meritxell Borràs, Jordi Turull, Francesc Sànchez, Pere Macias, Josep Lluís Cleries i Irene Rigau. "És senyal de la transcendència del dia que vivim", ha apuntat el coordinador general de CDC, que ha agraït la feina als voluntaris. "Els catalans han respost amb vots a les amenaces de l'Estat", ha indicat.

stats