Política 14/07/2017

La CUP sentencia que els canvis demostren que "no hi havia un Govern 100% compromès amb el referèndum"

Els cupaires es feliciten que "s'apartin els sectors més autonomistes vinculats al president Mas"

Xavi Tedó
2 min
La CUP sentencia que els canvis demostren que "no hi havia un Govern 100% compromès amb el referèndum"

BarcelonaLa CUP considera que els canvis interns que ha efectuat avui el president Puigdemont donen la raó a la seva formació. "Hem fet sacrificis importants per poder avançar, però el fal·laç relat confirma que no hi havia un govern 100% compromès amb el referèndum; era una crisi que estava latent", ha afirmat Núria Gibert, portaveu del Secretariat Nacional. "Perdre la cadira no és un sacrifici, és una herència d'una vella política que consisteix a prometre coses i mentrestant preparar plans B, i no poden sortir de franc a ningú, aquestes pràctiques", ha denunciat la cupaire.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Algú es pensava que l'estat espanyol es quedaria de braços plegats?", ha ironitzat Gibert, que s'ha felicitat que "s'apartin els sectors més autonomistes del Govern vinculants al president Mas". "Està bé que Puigdemont posi ordre al Govern, però cal també posar ordre a tots els ajuntaments i institucions perquè s'apartin els que no estan compromesos amb el referèndum", ha subratllat la cupaire en referència a la convocatòria de l'1 d'octubre.

Gibert ha reclamat que el carrer s'activi i que JxSí faci els deures: "Toca mobilització popular i el Govern ha d'assumir els reptes que tenim pendents, com són el cens o les urnes". En aquest sentit, la representant de la CUP ha remarcat que "la consellera d'Educació ha de garantir que obrin les escoles l'1-O, i el d'Interior, que els Mossos no interfereixin en la votació". La portaveu ha deixat clar també que l'entrada de la CUP al Govern és "un debat que no és sobre la taula", després que un dels corrents de la formació, Poble Lliure, obrís la porta a un govern de concentració nacional.

stats