Política 23/02/2017

La CUP demanarà formar part de la mesa per responsabilitzar-se "del combat democràtic"

Els anticapitalistes van rebutjar ser part de l'òrgan de govern a l'inici de la legislatura

Acn
1 min
Els diputats de JxSí parlen amb els de la CUP a la Junta de Portaveus del Parlament, el 23 de febrer de 2017

BarcelonaLa diputada de la CUP Anna Gabriel ha anunciat aquest dijous que el seu grup "formalitzarà l'oferiment d'entrar a formar part de la mesa del Parlament". Els anticapitalistes, que van rebutjar formar part d'aquest òrgan de govern de la cambra a l'inici de la legislatura, ara demanen posar-hi un dels seus membres per fer costat a JxSí i garantir que el Parlament seguirà impulsant iniciatives encara que això comporti conseqüències judicials per a la mesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gabriel ha justificat el seu oferiment dient que estan "absolutament decidits i determinats a seguir tenint debats al ple". "Hi portarem tot allò que considerem pertinent per ser debatut i aprovat, i som conscients que aquest ple seguirà ocupant el focus de la Fiscalia i que la diana sembla posar-se en la mesa", ha afegit. La CUP no vol que quedi "cap ombra de dubte en l'assumpció de responsabilitats en el combat democràtic". "Si la Fiscalia vol apuntar a la mesa, a nosaltres també ens hi pot trobar", ha conclòs la diputada.

La Fiscalia Superior de Catalunya va presentar una nova querella contra Carme Forcadell i tres membres de la mesa per l'aprovació de la resolució del referèndum, també suspesa pel tribunal de garanties.

stats