Política 30/10/2013

Camacho descarta ofertes de Madrid i condiciona el diàleg a una renúncia de Mas a la consulta

La presidenta del PP a Catalunya carrega contra el PSC per abstenir-se al Congrés sobre el dret a decidir

Efe
1 min

GironaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha considerat aquest dimecres que tot diàleg entre els governs d'Espanya i de Catalunya passa per una "rectificació" de la Generalitat i l'abandonament del rumb sobiranista. Després que el portaveu del Govern, Francesc Homs, reclamés al PP i al PSOE una oferta alternativa d'encaix per a Catalunya, Camacho ha deixat clar des de Girona que l'únic camí possible és el de "no realitzar la consulta i el de no fixar una pregunta que trenqui i divideixi la societat catalana".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent popular considera que "CiU i Homs no han entès què vol dir dialogar amb el govern d'Espanya" i ha puntualitzat que, en tot cas, no es pot demanar a Mariano Rajoy que solucioni "el conflicte que alguns han provocat". "Dialogar vol dir rectificar, tenir generositat suficient per deixar de banda un projecte que saben que no es pot fer, que és el de la independència i la separació, i evitar una consulta que decideixi sobre la sobirania nacional d'Espanya", ha afegit.

"No hem de rebre alternatives, els que han d'oferir rectificacions són ells", ha indicat Camacho, que s'ha declarat disposada a negociar "per millorar la situació econòmica de Catalunya".

D'altra banda, ha criticat l'abstenció del PSC en la votació al Congrés d'una moció d'UPyD contra el dret a decidir, a diferència dels diputats del PSOE, que hi van votar a favor. Segons Camacho, el PSC no defensa el mateix al Parlament que a Madrid i, per tant, li ha demanat que clarifiqui la seva posició. "L'abstenció demostra els complexos i les equivocacions del PSC, que està contínuament donant tombs", ha declarat.

stats