Política 05/07/2014

Camacho dóna la benvinguda al centre a Duran, però "sense cap motxilla d'independentisme"

Unió respon a la líder popular assegurant que el partit "no pot marxar d'on mai se n'ha anat"

Efe
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha dit aquest dissabte al president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que si vol tornar al centre polític, el PP li dóna la benvinguda, però "sense cap motxilla d'independentisme", sinó amb "les idees clares".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte amb autònoms a Sant Feliu de Llobregat, Sánchez-Camacho ha recalcat que "no es pot amb una mà apel·lar al centre polític i amb l'altra recolzar i decidir la pregunta, la consulta, la data i el referèndum il·legal". La líder popular ha subratllat que, encara que "ha de parlar" del centre, Duran està a les "antípodes de la centralitat política i la moderació", de la mateixa manera que ho està "el president de la Generalitat, Artur Mas, i CiU", ha dit.

"La gran casa de CiU del catalanisme polític se'ls ha omplert d'okupes d'Esquerra Republicana i, per això, estan com estan", ha afirmat, i ha insistit que no es pot recuperar el centre de la mà d'ERC, que "vol fracturar la societat catalana" i portar Espanya al "major desafiament" de la seva història amb la seva proposta de ruptura de la unitat. La líder dels populars a Catalunya ha assegurat que "ningú trencarà Catalunya ni Espanya amb un referèndum il·legal ni consultes de cap tipus", perquè el govern del PP "garanteix la unitat de tots els espanyols" i el model compartit d'Estat.

La dirigent popular ha destacat la "responsabilitat" del PP tant en la defensa de la unitat d'Espanya com en l'adopció de mesures per sortir de la crisi econòmica, i ha criticat el PSOE: "Té problemes interns, no sap el que necessita el seu propi partit i no té ni lideratge". Camacho ha asseverat que "el PSOE està embrancat a buscar el seu nou Zapatero, però Espanya no necessita nous Zapateros, sinó molt PP, molt partit de centre, liberal i reformista", i ha qualificat de "molt lamentable" que els socialistes "no hagin ajudat" en la sortida de la crisi i que el seu partit "no tingui clares les qüestions bàsiques d'estat al nostre país".

Camacho ha fet aquestes declaracions l'endemà que el líder d'Unió assegurés que la refundació del centre polític català, que va defensar a l'escola d'estiu del partit, pretén "enfortir" CiU.

Des d'Unió, el vicesecretari general, Toni Font, ha contestat a Camacho i ha assegurat que la centralitat del seu partit "està

stats