CRISI AL PSOE
Política 30/05/2014

Chacón afirma que ella i Susana Díaz treballaran per una reforma federal que freni el sobiranisme català

L'exministra socialista assegura a Antena 3 que a Catalunya s'estan vivint brots d'intolerància i falta de respecte que no s'havien vist mai

Europa Press
2 min

MadridL'exministra socialista Carme Chacón ha assegurat que tant ella com la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, treballaran per una reforma constitucional amb un projecte federal amb el qual es pugui resoldre el debat sobiranista que existeix a Catalunya. "Totes dues treballarem en aquesta direcció perquè, a més, Susana Díaz ha demostrat que també està preocupada per la situació a Catalunya, ajudant com a presidenta d'Andalusia a resoldre-la", ha subratllat en una entrevista a Antena 3 recollida per Europa Press, en què tot i això no ha contestat a la pregunta de si ella estaria disposada a formar tàndem amb Díaz per liderar el PSOE ni si competiria amb ella.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntada sobre com influirà la marxa d'Alfredo Pérez Rubalcaba en els esforços del PSOE per asserenar el debat català, Chacón ha assegurat que el projecte federal dels socialistes és "molt sòlid". Segons la seva opinió, l'important és tenir regles clares en matèries de competència, recursos, representació i reconeixement d'identitat. Així, creu que la via federal tirarà endavant: "No és casualitat que la majoria d'estats del món hagin apostat per la via federal, són estats forts però estats també que tenen la sensibilitat i capacitat d'integrar i unir".

A més, ha mostrat la seva preocupació pels resultats obtinguts pel PSOE no només a Catalunya, sinó també al País Basc o Navarra, i creu que demostren que fa falta un socialisme fort.

L'exministra socialista ha animat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Artur Mas, a solucionar aquesta situació i ha titllat d'insòlites i de "criaturada" les excuses per no reunir-se: "El telèfon no va sonar a temps, a l'agenda no hi tenia lloc, que em truqui ell primer [...]. Estem jugant amb coses molt importants", ha lamentat.

Chacón ha avisat els dos dirigents que "no poden deixar que passi el temps" perquè "cada vegada que ningú fa res es debilita la convivència". "La convivència és el valor màxim", ha subratllat, i ha advertit que a Catalunya s'estan vivint moments, brots d'intolerància i falta de respecte que no s'havien vist mai. "Necessitem millores després d'aquesta crisi, després d'aquest estancament que tenim del sistema, també territorial, i hi ha dos responsables que haurien de posar-se d'acord", ha indicat.

stats