Política 16/10/2012

'Carta oberta al senyor Wert', d'un periodista català, triomfa a les xarxes socials

Rafa Navarro, autor del text, diu que sempre que el ministre d'Educació "obre la boca, pugen les accions de la intolerància". "El meu pare és andalús. La mare, murciana. Ningú a casa m'ha adoctrinat. Tampoc a l'escola, encara que li sembli mentida"

Ara
2 min
Rafa Navarro, l'autor de la carta dirigida al ministre Wert

BarcelonaL'interès del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, d''espanyolitzar' l'alumnat català ha provocat moltes reaccions en la societat catalana. La carta del periodista català Rafa Navarro ha sacsejat les xarxes socials. El document 'Carta oberta al senyor Wert' afirma que "cada cop que el ministre obre la boca, pugen les accions de la intolerància".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro també assegura en aquesta carta dirigida a Wert que "el que vostè i els que són com vostè diuen es mou entre la fina línia que separa el que és absurd del que és feixista".

El periodista va afirmar, en la tertúlia d'aquest dilluns al programa '8 al dia', que entre els comentaris que ha rebut de la gent que coneix, sobre la carta dirigida al ministre, "n'hi ha a favor, que donen suport al que jo dic, tot i no ser ni catalanistes ni independentistes".

Segons Navarro, les paraules de Wert són "un punt d'unió entre gent que creia que era impossible posar-se d'acord sobre la sobirania, l'independentisme i el dret a l'autodeterminació".

En la carta, Navarro es presenta com un "català nascut en un poble proper a Barcelona". I continua: "El meu pare és andalús. La mare, murciana. Ningú a casa m'ha adoctrinat. Tampoc a l'escola, encara que li sembli mentida". "Tinc amics íntims castellanoparlants i em guanyo la vida pensant i escrivint en català", afegeix. I sentencia: "La meva esposa és francesa i les meves dues filles barregen alegrament tres idiomes sense cap més problema que algun malentès de tant en tant".

La carta, penjada al Facebook dimecres dia 10 a la nit, té, el matí d'aquest dimarts, 47.000 'm'agrada', més de 4.700 comentaris i més de 500.000 lectures.

stats