Política 29/08/2013

Una Catalunya independent tindria un 10% menys d'atur i seguiria a l'euro, segons CDC

Convergència posa en marxa una campanya entre les seves bases per defensar els "beneficis" de l'Estat propi

Agències
2 min
Josep Rull, secretari d'Organització de CDC, a la terrassa de la seu del partit / ACN

BarcelonaEl secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha explicat aquest dijous que la seva formació iniciarà una campanya entre les seves bases per ensenyar-los els "beneficis" de la consecució d'un Estat propi per a Catalunya i animar-los que difonguin aquests arguments per eixamplar la majoria favorable a la independència. Segons Rull, amb aquesta campanya Convergència vol explicar que davant la situació actual i la impossibilitat de trobar un encaix amb Espanya "la cosa més responsable és donar un pas endavant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

CDC, que recorrerà tot Catalunya fent campanya, ha fet arribar a les seves bases un fullet en el qual resumeix vuit característiques d'un hipotètic Estat català, entre les quals destaca la reducció d'un 10% de l'atur. El document sosté que sense el "dèficit fiscal" que pateix Catalunya es podrien crear 300.000 llocs de treball i situar la taxa d'atur en la mitjana europea, amb una reducció del 10% sobre l'índex de desocupació actual. Rull ha defensat que aquesta és una qüestió "força evident", ja que, segons ha argumentat, Catalunya seria el setè país de la UE amb més PIB per capita, la qual cosa repercutiria en una reducció important del nombre de desocupats.

Aquesta és una afirmació extraordinàriament prudent", ha continuat el dirigent, que ha dit que a més d'explicar els beneficis d'un Estat propi la campanya de CDC pretén establir els passos necessaris per fer la consulta, així com la importància d'anar desenvolupant estructures d'Estat. Tan important és guanyar la majoria com que l'endemà ja disposem de les eines d'Estat propi per fer possible i viable aquest procés", ha assenyalat.

La continuïtat de l'estat del benestar

El fullet de vuit punts que CDC reparteix entre la seva militància sosté també que amb un Estat propi Catalunya posaria fi al dèficit fiscal i es convertiria en el "setè país més ric de la UE", de manera que garantiria la continuïtat de l'estat del benestar. El document defensa també que amb la secessió "milloraria la relació amb Espanya", seria possible mantenir la doble nacionalitat, i el castellà seguiria essent llengua cooficial. El text, que aposta per seguir dins de la UE, assegura també que una Catalunya independent mantindrà l'euro com a moneda.

Camacho ho considera un "insult a la intel·ligència"

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, veu com un "menyspreu al poble de Catalunya i un insult a la intel·ligència dels catalans" que CDC esgrimeixi com a argument que si Catalunya fos un estat tindria un 10% menys d'atur.

En declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, la líder dels populars també ha qualificat d'"acte de cinisme polític" que Convergència Democràtica s'inventi arguments i "enganyi" els ciutadans dient que la independència serà la "solució màgica". En aquest sentit, ha instat el Govern a "deixar d'inventar-se futuribles" per dedicar-se a governar per reduir l'atur i li ha retret que no sigui capaç de fer uns pressupostos.

stats