Política 12/10/2014

Societat Civil Catalana omple el centre de la plaça de Catalunya contra la consulta

La Guàrdia Urbana xifra en 38.000 els assistents a la concentració

Roger Tugas
1 min
Vista general de la manifestació de Societat Civil Catalana a plaça Catalunya en el Dia de la Hispanitat / MANOLO GARCÍA

BarcelonaSocietat Civil Catalana ha omplert la plaça de Catalunya aquest diumenge en la concentració per rebutjar el procés sobiranista en el Dia de la Hispanitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte ha començat amb un "'Buenos días', bon dia. 'Bienvenidos al acto de Sociedad Civil Catalana por la España de todos'" que ha pronunciat un dels fundadors de l'entitat i que ha aixecat els aplaudiments dels manifestants. Hi ha moltes famílies (avis, pares i néts) amb samarretes mostrant l'orgull de ser catalans i espanyols.

Els manifestants porten sobretot banderes espanyoles i algunes de catalanes i europees. Els cartells d'alguns participants inclouen missatges que lliguen l'independentisme amb la corrupció i consignes contràries a "aixecar fronteres".

El sol acompanya la concentració després que les primeres previsions meteorològiques anunciessin pluja, que ha caigut de matinada.

En els parlaments de l'acte, els dirigents de Societat Civil Catalana han denunciat que el dret a decidir "intimida i coacciona".

La Guàrdia Urbana ha xifrat en 38.000 els assistents a la concentració, 8.000 més que els que van anar a la mobilització del 12 d'octubre del 2013, segons la mateixa policia local.

stats