POLÍTICA
Política 11/12/2012

Chacón planta cara a Rubalcaba per forçar unes primàries: "No tenim tot el temps del món"

L'exministre i alcalde de Saragossa, Juan Alberto Belloch, l'avala per encapçalar el PSOE. Rubalcaba replica que les primàries es faran "quan toqui", amb unes eleccions en l'horitzó

Acn / Agències
2 min

MadridLa diputada del PSC-PSOE i exministra Carme Chacón ha plantat cara aquest dimarts al líder dels socialistes espanyols, Alfredo Pérez Rubalcaba, per forçar aviat la celebració d'unes primàries per escollir qui serà el pròxim candidat de la formació. "El socialisme no pot donar la impressió que, enmig de tanta destrucció i sofriment accelerat, es dóna tot el temps del món, perquè molta gent no en té", ha avisat Chacón. Ella mateixa ha presentat l'exministre i alcalde de Saragossa, Juan Alberto Belloch, que ha pronunciat una conferència sobre el futur de la socialdemocràcia en un esmorzar informatiu, i ha llançat un dard directe a Rubalcaba: "La història s'ha accelerat, i avui, un any equival a lustres o dècades d'altres èpoques". I davant la política antiga, s'erigeix ella abanderant la renovació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chacón ha rebut aquest dimarts l'aval de Belloch, que ella mateixa s'ha encarregat de recordar que és l'alcalde de la ciutat més important en mans del PSOE. "Es va saber retirar de la primera línia per continuar treballant per les seves idees sense demanar res a canvi", ha destacat l'exministra. Per Belloch, Chacón "arribarà a ser presidenta de govern. Per què no?". Sigui com sigui, per ell Chacón és "l'alternativa" a Rubalcaba. Alternativa ara mateix, perquè també per Belloch ja no hi ha més temps per perdre: "No ens podem quedar de braços plegats i esperar que passi el temps", ha advertit Belloch dirigint-se als que "prefereixen esperar a l'últim segon, no fos cas que el resultat torni a ser catastròfic". "No volem ajornaments, i el PSOE no té ni un sol dia més per esperar", ha etzibat, per insistir que el PSOE "no té un any de termini, ni un mes; des d'ara mateix la feina s'ha de fer buscant una alternativa".

Rubalcaba, impassible

Rubalcaba, però, ha deixat clar que no té cap intenció d'accelerar res, i menys el seu relleu. Així, en declaracions a Onda Cero, ha replicat que les primàries seran "quan toquin", és a dir, quan les eleccions siguin en l'horitzó. Després de recordar que a França i a Itàlia les primàries es fan sis mesos abans dels comicis, s'ha compromès a fer un procés de primàries obert a simpatitzants. Això sí, fins llavors ha advertit que no és moment de fer aflorar discrepàncies internes.

stats