GOVERNABILITAT
Política 07/01/2013

CiU i ERC inicien aquest dilluns les reunions de coordinació

Per part de la federació hi assistirà segur el portaveu del grup, Josep Turull, mentre que també hi seran els republicans Marta Rovira i Lluís Salvadó i, com a membre del Govern, tot apunta que hi participarà Francesc Homs

Ara
1 min

BarcelonaL'acord de governabilitat firmat per CiU i ERC preveia un diàleg continu entre els dos partits per pactar les principals polítiques de l'executiu. Aquest intens i permanent esforç de coordinació s'iniciarà aquest dilluns després de l'aturada nadalenca amb una trobada de la comissió de coordinació parlamentària, que reunirà setmanalment, cada dilluns, els grups parlamentaris de CiU i ERC i representants del Govern. Per part de la federació hi assistirà segur el portaveu del grup, Josep Turull, mentre que també hi seran els republicans Marta Rovira i Lluís Salvadó i, com a membre de l'executiu, tot apunta que participarà a la reunió Francesc Homs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una de les primeres tasques que abordaran serà fixar el funcionament de les diverses comissions i grups de treball que preveu el pacte entre les dues formacions. Per això, a banda de la comissió de coordinació parlamentària, cal crear comissions específiques sobre la consulta i la transició nacional i sobre les qüestions pressupostàries, així com grups de treball sectorials sobre educació, salut, funció pública, universitats i mitjans audiovisuals.

Així mateix, nacionalistes i republicans començaran a concretar alguns dels primers reptes fixats per a aquesta legislatura, com la declaració de sobirania que haurà d'aprovar un dels primers plens de l'any. La llei de consultes o la campanya contra l'estricte objectiu de dèficit estaran també sobre la taula.

stats