NOVA POLÈMICA A UDC
Política 26/04/2011

El portaveu adjunt de CiU a Girona deplora la fotografia de De Gispert vestida de fada

Albert Riera lamenta la “frivolitat” de De Gispert i compara la fotografia amb la de Carod amb la corona d'espines. Alerta que Unió està fent el “ridícul”

M.colomer
2 min

BarcelonaLa fotografia de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, disfressada de fada a la contraportada del diari El País de diumenge passat ha provocat el rebuig en cadena a les xarxes socials. Sobretot després que De Gispert argumentés que no participava en les consultes d'independència per la importància del seu càrrec institucional, que, en canvi, no li va impedir de prendre una vareta i vestir una capa de fada –amb caputxa inclosa– per a El País.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les crítiques li han arribat també des del seu partit. El portaveu adjunt de CiU a l'Ajuntament de Girona i exdirigent territorial d'Unió, a més d'exdiputat de CiU, Albert Riera, ha carregat amb contundència al seu blog contra l'actuació de De Gispert. Entre altres coses, Riera diu que feia “més seriosa” la presidenta del Parlament. “Tothom, en un moment o altre, té dret a una sortida de to, a descabdellar-se, a frivolitzar, a desbarrar fins i tot... però no ho pot fer quan és la segona autoritat institucional i política del país. No ho pot fer quan ocupa la més alta magistratura de Catalunya, la presidència del Parlament, amb tractament de Molt Honorable”, considera.

També li retreu que s'hagués disfressat de fada per al diari del Diumenge de Pasqua, “una democristiana devota com vós”. “No venia a to, no té ni solta ni volta, no entenc el sentit de tot plegat... heu desbarrat a consciència... o inconscientment, fet que encara seria més greu”.

“M'ha dolgut no solament la fotografia”, diu Riera, que també diu estar molest amb “les respostes” que va donar De Gispert en l'entrevista, “impròpies d'una presidenta del Parlament, vós que hauríeu de fer honor a la dignitat institucional que mereix el poble que us ha escollit perquè el representeu en la més alta magistratura”. “La imatge m'ha recordat aquella estampa del primer tripartit, aquell viatge del president Maragall i del vicepresident Carod-Rovira a Jerusalem: aquella fotografia amb la corona d'espines al cap, aquella imatge patètica que tant havíem criticat i que ara vós voleu emular”, li etziba.

Pert tot plegat, Albert Riera es pregunta “què està passant a Unió”. “Aquests últims dies entre el currículum falsificat de la vicepresidenta, el 'perquè em dóna la gana' de Duran Lleida i, ara, la vostra frivolitat feta fada no guanyem per a ensurts... acabarem, si no està passant ja ara, fent el ridícul”, conclou. Riera havia de ser el número dos de la llista de Carles Puigdemont, però va desistir després que la direcció democristiana el vetés pel seu sobiranisme.

stats