Política 17/03/2014

CiU acusa Sánchez-Camacho de “cridanera” i “provocadora” per comparar Catalunya amb Crimea

El secretari general de CiU, Xavier Trias, evita valorar les paraules de Mas sobre la declaració unilateral i assegura que la prioritat és la consulta

Oriol March
1 min
Duran i Lleida, Jordi Pujol i Artur Mas, en la reunió de la Comissió Executiva Nacional de CiU / ACN

BarcelonaQuan es reuneix la direcció de CiU, l'encarregat de respondre a les preguntes dels mitjans és el secretari general de la formació, Josep Antoni Duran i Lleida, acompanyat del secretari general adjunt i alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Aquest diumenge ha estat Trias l'encarregat d'explicar els debats que hi hagut a porta tancada, que segons ell s'han circumscrit a les eleccions europees i a l'anàlisi de l'informe dels experts sobre la reforma fiscal espanyola. L'alcalde ha comparegut al costat de Toni Font, número tres d'Unió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el torn de preguntes, però, Trias s'ha referit a les paraules de la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que insisteix a comparar Crimea amb la consulta catalana. "Ja sabem la manera cridanera i provocadora de dir les coses que té la senyora Sánchez-Camacho", ha apuntat Trias, que ha assegurat que està "obsessionada" amb el procés sobiranista. "No tenim res a veure amb Crimea", ha afegit.

En relació amb el fet que el president de la Generalitat, Artur Mas, no descarti l'escenari d'una declaració unilateral d'independència, Trias ha evitat fer declaracions i ha assenyalat que a qui cal preguntar per la qüestió és al mateix Mas. "No s'ha tractat dins la reunió", ha afegit. "Farem una consulta legal el 9 de novembre", ha sentenciat.

L'alcalde de Barcelona, a tomb de la reforma fiscal que prepara el govern espanyol, ha demanat que es lluiti contra el frau fiscal.

stats