Parlament
Política 09/12/2014

CiU desvincula les negociacions sobre els pressupostos de l'avançament electoral

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, insisteix en que el Govern tirarà endavant els comptes

L. Vicens / N. Orriols
1 min

BarcelonaCiU desvincula el debat sobre els pressupostos de l’avançament electoral. El portaveu de CiU a Parlament, Jordi Turull, ha assegurat aquest dimarts al Parlament que el Govern pretén tirar endavant els pressupostos pel 2015, independentment de l'acord que es pugui produir sobre unes eleccions plebiscitàries entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Turull ha dit que aquesta és la manera “més clara i nítida” d’assegurar la paga extra als funcionaris l’any que ve, i ha convidat a la resta de grups parlamentaris a plantejar alternatives que no impliquin més retallades. D’aquesta manera, el portaveu de CiU ha assegurat que seria compatible acabar aprovant els pressupostos i l’avançament electoral, ja que ha condicionat la data de les eleccions en un acord de "tots". Turull doncs, ha insistit en tirar endavant els comptes per "responsabilitat", i si en funció dels pactes entre les forces sobiranistes s'avancéssin els comicis, el portaveu de CiU ha assegurat que "feina feta no té destorb".

Davant les crítiques que els partits han fet al Govern per comptar amb uns ingressos “ficticis”, Turull ha defensat que els més de 2.000 ingressos que es subordinen a la negociació política, són diners que l’estat “ens deu”.

stats